Jdi na obsah Jdi na menu
 


17.3.2002 Vlčnov B - ASŽB

26. 5. 2008

17. 3. 2002 přátelské přípravné utkání s Vlčnov „B“

TJ Vlčnov „B“ : AS Žlutý Balet Vlčnov  1:2  (0:0)za AS ŽB obě první jarní branky vstřelil Moštěk Břeťa         Sešli jsme se v sestavě Šobáň, Kužela Franta a Jara, Vozár, Grulík, Koníček Roman a René, Matějíček, Solík, Chaloupka, Moštěk Břeťa, Plachý Radek, Nechala, Křapa Mirek a Mikulec Dušan.         Zápas začal v 10.00 letního CET na „druhém travnatém hřišti“ ve Vlčnově. Jako rozhodčího jsme ukecali rekonvalescenta Reného a lajnového se ujal Mirek Motýl.

První polovinu se do nás soupeř obul vší silou podpořenou hráči vlčnovského „A“ mužstva, konkrétně Mikulec Kamil a Zdeněk, Míša Píška, podpořeni dlouholetými oporami jako Jarda Bachůrek, Franta Ulčík nebo Jožka Koníček. Soupeř nás přehrával hlavně v poli i když se do vážných gólových situací nedostával, snad ze soupeřovi strany zaujala dělovka Vlasti Podškubky asi ze 20-ti metrů,  kterou bravurně vyrazil na roh gólman Šobáň. Z naší strany bylo taktéž několik brankových příležitostí, ale i z těchto nevzešla žádná branka. Za zmínku stojí jak držení Mošťka Břeti ve vyložené pozici Kamilem Mikulcem nebo zabránění vstřelení branky rukou Davida Koníčka, kterých si jinak zkušeně si počínající rozhodčí, který zvládal posílat během řízení zápasu SMS a telefonovat opomněl všimnout. Poločas skončil smírně bezbrankově.

         Druhý poločas nezačal náš výběr zrovna nejlépe a po ne zrovna podařeném vhození autu jinak výborně hranícího Peti Grulíka a následné hrubce obrany a zálohy spočívající v nepokrytí středu hřiště prohrával 1:0. Toto vybičovalo naše mužstvo k větší snaze a zřejmě soupeři začali docházet síly. Dlouho odolávala obrana dirigovaná skvělým Vlasťou Podškubkou až vzniklo nedorozumění v obranné fázi, čehož využil Břeťa Moštěk ke vstřelení prvního jarního gólu a srovnání výsledku na 1:1. Asi v polovině druhého poločasu pronikl do našeho pokutového území rychlík Zdena Mikulec, který se po souboji s Romanem koníčkem ocitl na zemi. Ač si všichni na hřišti mysleli, že bude nařízen pokutový kop soupeř sportovně uvedl, že upadl bez zavinění Romana a pokutový kop se nekonal. Pět minut před koncem utkání po dvojici rohových kopů zahrávaných Dušanem Mikulcem přetavil minutu před koncem hrací doby Břeťa Moštěk ve druhou branku, kdy přímo po zahrání rohového kopu na hranici šestnáctky hlavičkou přeloboval celou domácí obranu i brankaře. Po rozehrávce se již nic nestalo a naše mužstvo vybojovalo cenné vítězství v prvním letošním zápase pod širým nebem.         Vítězství bylo oslaveno v Dolním pohostinství ve Vlčnově, děkujeme obsluze za hladký a plynulý průběh oslav – díky Maruško.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář