Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pozvánka na turnaj Bojkovice

5. 12. 2011

TJ SOKOL BOJKOVICE – oddíl sálové kopané


 

Vás srdečně zve na XIV.ročník Štěpánského turnaje v sálové kopané,

který se uskuteční v pondělí 26.12.2011 ve sportovní hale v Bojkovicích od 13:00 hodin

za účasti níže uvedených mužstev:


 

Sokol Bojkovice

Hanar Bojkovice

Město Bojkovice

Nová Dubnica

Valašské Klobouky

Žlutý Balet Vlčnov

 

Startovné bude vybíráno přímo na místě ve výši 500,- Kč na mužstvo. Kapitán každého mužstva odevzdá před turnajem soupisku hráčů, kde uvede jejich čísla dresu, jméno, přijmení a rok narození.


 

Turnaj se bude hrát ve dvou skupinách A a B a organizačním výborem bylo provedeno rozlosování mužstev do jednotlivých skupin a rozpis utkání, které prosím berte jako závazné.


 

Skupina A: Skupina B:

Hanar Bojkovice Nová Dubnica

Sokol Bojkovice Město Bojkovice

Valašské Klobouky Žlutý Balet Vlčnov


 

1./ 13:00 Sokol – Hanar

2./ 13:30 Nová Dubnica – Město

3./ 14:00 Hanar – Valašské Klobouky

4./ 14:30 Město – Vlčnov

5./ 15:00 Sokol – Valašské Klobouky

6./ 15:30 Nová Dubnica – Vlčnov

7./ 16:00 1 semifinále 1A – 2B

8./ 16:30 2 semifinále 2A – 1B

9./ 17:30 utkání o 5.místo 3A - 3B

10./ 18:00 utkání o 3.místo

11./ 18:30 finále


 

Pravidla turnaje:


 

Mužstvo je tvořeno čtyřmi hráči v poli + brankář, na soupisce mohou být hráči starší 35 let /roč. 1976 a starší – při protestech musí hráč věrohodně doložit svůj datum narození – např. občanským průkazem - pokud by se prokázalo, že za mužstvo hrál hráč mladší, výsledkem 0:3 se kontumují všechna utkání mužstva, ve kterých mladší hráč nastoupil!/. Účast ženského pohlaví bez omezení věku.Střídání je libovolné v průběhu utkání. Hraje se systémem každý s každým 2x10 min. hrubého času, který může být zastaven pouze rozhodčím v příp. nepředvídané události (např. zranění hráče ...). Při překročení brankové čáry míčem (mimo branku) se zahrává rohový kop nebo od branky rozehrává brankář. Na

„dlouhých stranách“ hřiště je míč ve hře, dokud neopustí hrací plochu směrem do hlediště (hraje se tedy i po odrazech míče od bočních mantinelů !) Auty se rozehrávají nohou z místa, kde míč opustil hrací plochu. Aut se rozehrává i při dotyku míče do stropu nebo basketbalové či jiné konstrukce. „Malou domů“ brankář nesmí chytit do ruky, jinak následuje pokutový kop. (Za malou domů se nepovažuje přihrávka částí těla od kolena nahoru.) Veškeré spory na hřišti řeší delegovaný rozhodčí. Brankář může chytat míč do ruky pouze v 6-ti metrovém území u branky, pokud se dotkne míče rukou mimo toto území, následuje pokutový kop. Brankář rozehrává míč rukou ze svého území nebo nohou, a to bez jakéhokoliv prostorového omezení. Pokud brankář položí míč na zem, tento je již opět ve hře a hráč soupeře může dosáhnout branky. Při položení míče brankářem na zem, brankář nesmí míč opětovně chytit, jinak následuje pokutový kop. Při faulu v 6-ti metrovém území nebo při hraní rukou bránícím hráčem následuje pokutový kop, při faulu mimo toto území nebo hraní rukou následuje přímý kop, hráči soupeře musí stát ve vzdálenosti minimálně 3 m od míče. Při hrubém faulu nebo úmyslné ruce následuje vyloučení na 2 min. (i při obdržení branky odehraje mužstvo v oslabení celé 2 min.!). Při výhozu míče brankářem přes celé hřiště, aniž by se ho kdokoliv dotknul, branka neplatí. Branky může být jinak dosaženo i střelou přes celé hřiště, žádné omezení zde neplatí.Hraní „skluzem „ je zakázáno – následuje nepřímý kop.


 

Výhra - 3 body, remíza - 1 bod, prohra - 0 bodů


 


 

Co rozhoduje při rovnosti bodů v tabulce:

 

rovnost bodů 2 mužstev:


 

1/ vzájemný zápas

2/ rozdíl branek ze všech utkání

3/ větší počet vstřelených branek ze všech utkání

4/ dodatečný penaltový rozstřel /3 hráči z každého týmu nebo až do

rozhodnutí – po 5 penaltách se střelec může opakovat/


 

rovnost bodů 3 mužstev:


 

1/ a) rozdíl branek

b) větší počet vstřelených branek

2/ direktivní rozhodnutí organizačního výboru turnaje


 

Při jakémkoliv nestandardním přerušení hry, kdy nepostačí 2minutové vyloučení hráče (např. bitky či potyčky hráčů, urážky rozhodčího, diváků, jiných hráčů atd.), rozhodčí okamžitě zastaví čas, utkání přeruší a o dalším osudu utkání rozhodne direktivně organizační výbor turnaje po konzultaci s rozhodčím zápasu – jsou možné veškeré tresty, např. vyloučení hráčů z daného utkání, vyloučení hráčů ze všech ostatních zápasů, kontumace utkání ...! Proti rozhodnutí organizačního výboru turnaje TJ Sokol není odvolání!!!


 


 

Pevně však doufáme, že náš Štěpánský turnaj proběhne bez jakýchkoliv rušivých momentů, bude oslavou fenoménu jménem fotbal a příjemným spestřením vánočních svátků pro všechny zúčastněné!


 

Na všechny týmy a boje v duchu fair play se již teď těšíme!


 

Veškeré dotazy směřujte na kontaktní osobu – Josef Urbánek mob.tel. 724 317 888 nebo e-mail: urbanek.fesoj@seznam.cz


 

 


 

Za organizační výbor TJ Sokol Bojkovice

 

 

Josef Urbánek